Stage lopen

Stage en begeleiding

Bij SOOLvA  heb je diverse mogelijkheden om stage te lopen. Onze scholen bieden verschillende stageplaatsen aan. Volg je een opleiding tot onderwijsassistent? Grote kans dat je op één van onze scholen aan de slag kunt.

Voor studenten van de PABO hebben wij ruimte voor stagiaires in alle leerjaren.

SOOLvA werkt samen met PABO-Avans in het samenwerkingsverband Opleiden In De School. Doel van dit samenwerkingsverband is het garanderen van een standaard als het gaat om kwaliteit van medewerkers. Maar ook als je een andere opleiding volgt dan PABO-Avans ben je ook van harte welkom! We werken o.a. ook samen met de Marnix academie.

Leraar in Opleiding

Ben je op zoek naar een LIO plaats? Je bent van harte welkom. Neem contact op met onze Bovenschools schoolopleider Jacqueline van Meeteren met een mail aan Jacqueline.vanmeeteren@soo-lva.nl

LIO-stage lopen bij SOOLvA betekent dat je begeleiding krijgt in de school. Je krijgt begeleiding in je werk in de klas maar ook begeleiding in je professionele identiteit (inductiefase).

Kom je bij ons als LIO-er stage lopen? Vanaf dag één ben je onze collega en maak je deel uit van onze prachtige organisatie. In het filmpje hieronder maak je kennis met al onze acht scholen.

[filmpje toevoegen]

Zie je het als een uitdaging om te werken op (kleine) dorpsscholen waar schoolontwikkeling en onderwijsvernieuwing hand in hand gaan? Solliciteer dan naar de functie van Leraar In Opleiding.

Wij zoeken een collega die:

·       Met goed gevolg de eerste drie jaren van de PABO heeft doorlopen en voldoende studiepunten heeft behaald

·       Enthousiast meewerkt aan de ontwikkeling binnen de school

·       Bereid is vol enthousiasme te participeren in het werkplekleren

 

Wat biedt SOOLvA jou?

SOOLvA bestaat uit acht (relatief) kleine openbare dorpsscholen in de gemeente Altena. We staan dichtbij de mensen in het dorp. Binnen de organisatie is oog voor de inbreng en de mogelijkheden van ieder individu. Iedereen kan actief en met plezier werken aan zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Niet voor niets zijn onze drie pijlers: Talent, Initiatief en Nieuwsgierig. Dit geldt voor onze kinderen maar zeker ook voor onze collega’s op de scholen.

We bieden je als LIO-stagiair:

·       Een prettige werkplek waar je wordt begeleid door een mentor, de schoolopleider van de school en de bovenschools schoolopleider van SOOLvA

·       LIO-stage bij SOOLvA betekent dat je een grotere kans maakt op een baan bij SOOLvA. Na het behalen van je diploma loopt het begeleidingstraject (inductiefase) nog drie jaar door

·       Leernetwerkbijeenkomsten voor LIO-stagiaires en startende leerkrachten om van en met elkaar te leren

Enthousiast geworden? Stuur dan snel een mail naar de Bovenschools schoolopleider. Zij geeft je graag meer informatie.